Scoren met gezondheid jongvolwassenen

Het traject is bedoeld voor (jong) volwassenen, 18 – 35 jaar, die zijn uitgevallen binnen het onderwijs en/of werkloos zijn. Dit kan meerdere redenen hebben.

 

Het traject vindt plaats in Enschede en is 13 weken 3 dagdelen per week. In dit traject wordt elke week 2x gesport en daarnaast werken de deelnemers d.m.v. diverse thema's aan een positieve houding ten opzichte van gezondheid, scholing en werk. Na 13 weken hebben de meeste deelnemers een stevige basis om (weer) naar school te gaan of om werk te zoeken. De uitvoering ligt in handen van docenten en studenten van ROC van Twente.

In het traject is veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers, het ontwikkelen van competenties en daarnaast aan het samenwerken in groepen. De stappen na de 13 weken zijn in overleg met de deelnemer, de trajectbegeleider en de toeleider. De trajectbegeleider blijft de deelnemer volgen bij de vervolg stappen binnen het ROC.

Het traject is een gecombineerde leefstijl interventie gebaseerd op de dimensies van positieve gezondheid (mix van gezondheid, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, sociaal maatschappelijk functioneren, dagelijks functioneren) en waarbij de begeleiding van de deelnemers essentieel is. De thema’s kunnen workshops zijn die verzorgd worden door de docenten van het traject, gastdocenten, relevante organisaties, bedrijfsbezoeken, enz. Iedere groep brengt een bezoek aan het trainingscentrum van FC Twente. Naast een kijkje achter de schermen, is daar ook een leuke training. Het traject wordt feestelijk afgesloten met een presentatie en een uitreiking van de verklaring van deelname.

Doel

Er wordt 13 weken gewerkt aan gezondheid,  verschillende competenties, veerkracht, zelfvertrouwen, discipline, enz. Verder is er ook aandacht voor een aantal vragen: Wie ben ik? Hoe kom ik over? Wat wil ik? En hoe ga ik dit doen? Het is gericht op een positieve stap naar een actieve toekomst. 

Heb je vragen of wil je meer weten?
Jantinette van Haagen
Grolsch Veste, ROC van Twente
jvanhaagen@rocvantwente.nl

Telefoon: 06 - 510 914 00

   

 

 

 

Supporter van elkaar presenteert selectie

Stichting 'FC Twente, scoren in de wijk' start in september 2020 het project 'Supporter van Elkaar' in Enschede, Hengelo en Oldenzaal. Met het project 'Supporter van elkaar' wil de club gezinnen helpen die een extra steu...

Lees meer