Vitaal Enter (project succesvol afgerond)

Over het project (inmiddels afgerond)

Het project Vitaal Enter richt zich op inwoners van Enter e.o. van 55 jaar en ouder, die niet of nauwelijks bewegen. Speerpunt is samen (meer) bewegen en plezier beleven met als resultaat fitter en gezonder worden. Het project is een initiatief van voetbalvereniging S.V. Enter in nauwe samenwerking met alle Enterse sportverenigingen, FC Twente Scoren in de wijk, gemeente Wierden en het ROC van Twente en vindt plaats op diverse sportaccommodaties in Enter. 

Het project wordt mogelijk gemaakt door ‘De Sportimpuls subsidie’

De Sportimpuls is onderdeel van het VWS programma Sport en Bewegen in de Buurt. De subsidie is bestemd voor lokale sport- en beweegaanbieders om meer mensen kennis te laten met (opnieuw) bewegen. Ontmoeten en gezelligheid staat voorop. Doordat het project gesubsidieerd wordt, kunnen deelnemers met een kleine bijdrage deelnemen aan het programma. In november 2016 is de subsidie toegekend voor dit project. Het project loopt tot november 2018. Lokale sportaanbieders zullen zoveel mogelijk de clinics verzorgen.

Inmiddels is het project afgerond en zijn er diverse follow up activiteiten ontstaan in Enter.

Jantinette van Haagen

Projectleider Vitaal Enter

jvanhaagen@rocvantwente.nl

06 – 510 914 00

 

Het programma Vitaal Enter wordt mogelijk gemaakt door Sportimpuls, subsidie voor sport en bewegen in de buurt in samenwerking met S.V. Enter, het ROC van Twente en Stichting FC Twente, scoren in de wijk.

 

Wat is FC Twente, scoren in de wijk

‘Noaberschap’ betekent 'omzien naar elkaar'. In Twente zijn we allemaal buren en helpen we elkaar. ‘Noaberschap’ is niet voor niets een van de drie kernwaarden van FC Twente. De club vindt het belangrijk om haar verbin...

Lees meer