Vitaal Enter

Over het project

Het project Vitaal Enter richt zich op inwoners van Enter e.o. van 55 jaar en ouder, die niet of nauwelijks bewegen. Speerpunt is samen (meer) bewegen en plezier beleven met als resultaat fitter en gezonder worden. Het project is een initiatief van voetbalvereniging S.V. Enter in nauwe samenwerking met alle Enterse sportverenigingen, FC Twente Scoren in de wijk, gemeente Wierden en het ROC van Twente en vindt plaats op diverse sportaccommodaties in Enter.

Het project wordt mogelijk gemaakt door ‘De Sportimpuls subsidie’

De Sportimpuls is onderdeel van het VWS programma Sport en Bewegen in de Buurt. De subsidie is bestemd voor lokale sport- en beweegaanbieders om meer mensen kennis te laten met (opnieuw) bewegen. Ontmoeten en gezelligheid staat voorop. Doordat het project gesubsidieerd wordt, kunnen deelnemers met een kleine bijdrage deelnemen aan het programma. In november 2016 is de subsidie toegekend voor dit project. Het project loopt tot november 2018. Lokale sportaanbieders zullen zoveel mogelijk de clinics verzorgen.

Op dit moment (najaar 2017) wordt er Smovey wandelen en Walking football gegeven in Enter. Er zijn 4 proeflessen/trainingen te volgen. Er zijn ook ontwikkelingen op het gebied van bewegen op een lage intensiteit, zoals bewegen op de stoel. Meer informatie? Neem dan contact op met de projectleider van Vitaal Enter. Mocht u als lokaal sportaanbieder of zorgprofessional contact met ons willen, neem dan contact op met de projectleider van Vitaal Enter.

 

Jantinette van Haagen

Projectleider Vitaal Enter

jvanhaagen@rocvantwente.nl

06 – 510 914 00

 

Het programma Vitaal Enter wordt mogelijk gemaakt door Sportimpuls, subsidie voor sport en bewegen in de buurt in samenwerking met S.V. Enter, het ROC van Twente en Stichting FC Twente, scoren in de wijk.

 

Supporter van elkaar presenteert selectie

Stichting 'FC Twente, scoren in de wijk' heeft  in De Grolsch Veste een 22-koppige selectie gepresenteerd die zich gaat inzetten voor Enschedese gezinnen. Met het project 'Supporter van elkaar' wil de club gezinnen helpen die een...

Lees meer