Goed voorbeeld doet goed volgen!

23 april 2021

Mick Wonnink, maar liefst 130 kilo is afgevallen, te gast bij de Jong Volwassenen groep van Scoren met gezondheid.

Op het programma stond het thema ‘doelen stellen’. Als geen ander weet Mick hoe je je leefstijl moet omgooien om gezonder door het leven te gaan.

Hij kwam tijdens de theorieles zijn inspirerende verhaal vertellen. Mick woog op zijn hoogtepunt 250 kilo en kwam nauwelijks buiten. Zijn dagelijkse leven bestond uit eten en gamen. Hij zat de hele dag op zijn kamer. Na een intensief traject leerde hij hoe hij kleine doelen moest stellen om uiteindelijk tot een groot doel te komen. Het eindresultaat is dat Mick 130 kilo is afgevallen! 

Mick verwoorde het heel mooi: “Als je iets wilt, moet je er zelf achter staan”. Er kwamen mooie vragen uit de groep. Zo stelde iemand de vraag: “Had jij wel eens tegenslagen en hoe ging jij daar mee om"?  Daarop antwoorde Mick “Jazeker, had ik tegenslagen, dat was vooral tijdens de feestdagen". "Vraag bij moeilijke momenten hulp”. Mick vertelde aan de deelnemers dat hij zijn laatste doel onlangs ook heeft gehaald, namelijk 5 KM hardlopen. Na lang trainen is dit gelukt!

Manuel Zweep, één van de deelnemers uit de groep, was zo geinspireerd dat hij nu nu ook beter aan zijn doel kan werken. Hij wil fit worden en afvallen. Stagiair Dani Morsink van de opleiding Sport en bewegen helpt hem hierbij door een beweeg- en voedingsplan op te stellen. Hij kan hier tevens mee afstuderen als bewegingsagoog. Onlangs zijn ze, op uitnodiging van Mick, te gast geweest bij een verwendag van Bigmensfashion in Vroomshoop. Tijdens deze dag hebben de heren geleerd hoe je werkt aan een goede lichaamshouding en hoe je je moet presenteren. Marcus van Teijlingen, bekend van o.a. Dancing with the Stars, gaf deze tips. Zelfverzekerd gingen de heren, met een nieuwe set kleding, naar huis. 

 

Manuel volgt een re-integratietraject bij het Werkcentrum 50/50 van het Leger des Heils in Enschede. Als aanvulling op dit traject volgt hij Scoren met gezondheid. Manuel heeft als droom om weer als vrachtwagenchauffeur aan de gang te kunnen. 

Wat is FC Twente, scoren in de wijk

‘Noaberschap’ betekent 'omzien naar elkaar'. In Twente zijn we allemaal buren en helpen we elkaar. ‘Noaberschap’ is niet voor niets een van de drie kernwaarden van FC Twente. De club vindt het belangrijk om haar verbin...

Lees meer