Scoren met gezondheid t/m 2023 opnieuw ERKEND als Gezonde Leefstijlinterventie!

17 december 2020

Onlangs heeft het team van Scoren met gezondheid goed nieuws gekregen!

Met trots kunnen we vertellen dat we opnieuw voor 3 jaar erkend zijn als ‘Goed Beschreven Leefstijlinterventie.

Deskundigen stelden de kwaliteit, uitvoerbaarheid en effectiviteit van de interventie vast in een erkenningstraject van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en partners.

De erkenning levert ons nog meer zichtbaarheid op binnen ons netwerk. Daar zijn we erg blij mee. Gemeenten, welzijnsinstanties, RMC medewerkers, hulpverleningsinstanties en het ROC van Twente weten ons te vinden en bieden mogelijkheden voor follow up voor onze deelnemers.

Scoren met gezondheid voldoet aan de criteria voor het succesvol en effectief werken aan een gezonde leefstijl. Het is beoordeeld als een planmatig en doelgerichte aanpak, gericht op gedragsverandering bij onze deelnemers. Het laat een duidelijke beïnvloeding zien van verbeterde omstandigheden op het gebied van gezondheid en participatie.  

Nog even kort wat we doen: In 13 weken werkt het team met een groep kwetsbare mensen aan het verkrijgen van meer zelfvertrouwen, veerkracht, het opbouwen van een goed dag- en nachtritme en het opdoen van sociale contacten. Het is een maatwerkprogramma waar gewerkt wordt aan persoonlijke doelen. Dat is voor iedereen weer anders. Sport is de rode draad. FC Twente de neutrale, verbindende factor. Door de uitstraling van FC Twente krijgen we mensen letterlijk en figuurlijk in beweging.

Door deelname aan Scoren met gezondheid krijgen de (jong)volwassenen 18+ een mooie opstap om weer mee te doen in de maatschappij. Mooi om te melden is dat veel deelnemers na Scoren met gezondheid starten met vrijwilligerswerk, een cursus of bij het ROC van Twente met een educatietraject of een (entree)opleiding. Het houdt nooit op na Scoren met gezondheid. Voor ieder is er een passend vervolg, allemaal in de structuur van het netwerk en mogelijkheden van de deelnemers.

Vanuit de Gemeente Enschede worden er jaarlijks groepen ingekocht (WEB Educatiebudget). In totaal staan er voor volgend kalenderjaar 13 groepen in de planning.  Inmiddels staan er 45 volwassenen (30+) en 30 jongeren (18 - 27 jaar) op de wachtlijst voor 2021.

Door corona bestaan onze activiteiten nu vooral uit individuele gesprekken en veel buitenactiviteiten, maar we vertrouwen erop in 2021 weer ‘coronaproof’ van start te gaan. We hebben er weer zin in!

 

 

Wat is FC Twente, scoren in de wijk

‘Noaberschap’ betekent 'omzien naar elkaar'. In Twente zijn we allemaal buren en helpen we elkaar. ‘Noaberschap’ is niet voor niets een van de drie kernwaarden van FC Twente. De club vindt het belangrijk om haar verbin...

Lees meer