JONGERENGROEP klaar met Scoren met gezondheid

12 juli 2018

7 Jongeren hebben Scoren met gezondheid in Enschede afgerond. 

Op vrijdag 6 juli ontvingen 7 jongeren hun bewijs van deelname. 

In de 'Scoren in de Veste' skybox in het voetbalstadion van FC Twente  hielden 7 jongeren allemaal een presentatie over hun persoonlijke groei die ze gedurende het programma door hebben gemaakt. Zelfverzekerd vertelden zij over; Wie ben ik, waar stond ik en waar sta ik nu? Wat heb ik geleerd over mijzelf en hoe zie ik mijn toekomst.

In 17 weken hebben zij gewerkt aan hun gezondheid, verschillende competenties, veerkracht en zelfvertrouwen en zijn klaar met de volgende stap.

Na de presentaties volgde nog een rondleiding door het stadion. Voldaan en tevreden gingen ze naar huis. Klaar voor de toekomst!

Scoren met gezondheid is gericht op een positieve stap naar een actieve toekomst. 

 

Wat is Scoren met gezondheid voor Jong Volwassenen? 

Het traject is bedoeld voor (jong) volwassenen, 18 – 35 jaar, die willen werken aan een goede toekomst.. Dit kan meerdere redenen hebben. Wellicht uitgevallen binnen het onderwijs of andere problematieken die in hun leven spelen. Het traject vindt plaats in Enschede en is 13 weken en de locatie waar gesport en de thema's plaatsvinden is bij de voetbalvereniging Sparta in Enschede. 

De jongeren komen 3 dagdelen per week. In dit traject wordt elke week 2x gesport en daarnaast werken de deelnemers  d.m.v. diverse thema's aan een positieve houding ten opzichte van gezondheid, scholing en werk. Na dit traject gaan de deelnemers door richting een gezondere toekomst. Vaak een vervolgstap naar een opleiding (vaak een BBL) of werk. Na 17 weken hebben de meeste deelnemers een stevige basis om (weer) naar school te gaan of om werk te zoeken. De uitvoering ligt in handen van docenten en studenten van ROC van Twente. In het traject is veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers, het ontwikkelen van competenties en daarnaast aan het samenwerken in groepen. De stappen na de 13 weken zijn in overleg met de deelnemer, de  trajectbegeleider en de toeleider. De trajectbegeleider blijft de deelnemer volgen. 

Wat is FC Twente, scoren in de wijk

‘Noaberschap’ betekent 'omzien naar elkaar'. In Twente zijn we allemaal buren en helpen we elkaar. ‘Noaberschap’ is niet voor niets een van de drie kernwaarden van FC Twente. De club vindt het belangrijk om haar verbin...

Lees meer