Klaar voor een nieuwe toekomst!

7 december 2017

10 Jongeren van ‘Scoren met gezondheid’ uit Enschede kregen op donderdag 7 december na dertien weken een officiële verklaring van het ROC van Twente, als beloning voor de inzet en het werken aan een gezonde leefstijl. In de skybox ‘Scoren in de Veste’ presenteerden ze aan elkaar én de genodigden hoe Scoren met gezondheid hun leven heeft veranderd.

Aldus een deelnemer: ‘Voor Scoren met gezondheid deed ik niet zoveel. Ik heb veel meegemaakt in mijn leven. ‘Mijn moeder is overleden en ik viel in een diep dal’. ‘Uiteindelijk heb ik professionele hulp gezocht en dat heeft mij, samen met Scoren met gezondheid, geholpen om te zijn waar ik nu ben’. ‘Ik had geen doel meer in mijn leven, nu wel weer’. ‘Ik ben zelfs zo ver dat ik denk om in de toekomst mijn eigen kinderopvang te starten’. ‘Ik zal daarom eerst naar school moeten gaan’. Ik ga mij nu oriënteren op een BBL opleiding Pedagogisch Werk richting kinderopvang’.

Patrick Welman, CDA Gemeenteraadslid en portefeuillehouder voor Werk en Inkomen van de Gemeente Enschede, liet de deelnemers weten erg trots te zijn op de ontwikkeling die ze  door hebben meegemaakt. Jan van Halst was namens FC Twente aanwezig, Hij complimenteerde de deelnemers met het behaalde succes. ‘Jullie kunnen het, iedereen heeft een talent’! ‘Wat ben ik én de club enorm trots op jullie’.  ‘Ik hoor graag nog eens van jullie hoe het met je gaat’. Beide heren reikten de verklaringen uit.  Een FC Twente sjaaltje was een cadeautje van de club.

Scoren met gezondheid voor jong volwassenen is een programma van 13 weken waarin 3 dagdelen per week veel samen is gesport en thema’s rondom gezonde rondom gezonde leefstijl is behandeld. Het belangrijkste voor deze jongeren is vooral veel aandacht voor het perspectief na Scoren met gezondheid. Vanaf januari 2018 is het nog onduidelijk of het 3 dagdelen blijft. De organisatie en uitvoering liggen in handen van docenten van het ROC van Twente, College voor loopbaanontwikkeling & Participatie en studenten van de opleiding Sport en Bewegen en HBO Social Work.

FC Twente is een belangrijke motivator en iedere groep heeft dan ook een bezoek gebracht aan het stadion en kreeg bij het uitreiking van de verklaringen een sjaaltje van de club.

De jongeren gaan nu door met diverse trajecten/opleidingen bij het ROC, aan het werk of vrijwilligerswerk. De docenten zijn erg blij om te zien dat de jongeren het vertrouwen in zichzelf hebben gekregen om een stap voor hun toekomst te maken.

 

Voor informatie of deelname kunt u contact opnemen met Laura Höfte

Coördinator Scoren met gezondheid tel.nr. 06 - 53209163 of mail info@scorenmetgezondheid.nl

 

‘Scoren met gezondheid’ is een traject voor 18+ groepen van Stichting FC Twente, scoren in de wijk en het ROC van Twente, College voor Loopbaanontwikkeling & Participatie.  

Wat is FC Twente, scoren in de wijk

‘Noaberschap’ betekent 'omzien naar elkaar'. In Twente zijn we allemaal buren en helpen we elkaar. ‘Noaberschap’ is niet voor niets een van de drie kernwaarden van FC Twente. De club vindt het belangrijk om haar verbin...

Lees meer