Laatste jongerengroep Scoren met gezondheid voor dit schooljaar afgesloten

2 juli 2019

Afsluiting laatste jongerengroep voor de zomervakantie.

Vanmorgen 2 juli hebben 12 jongeren van de groep Scoren met gezondheid uit Enschede een verklaring van deelname gekregen.

In de skybox van Scoren in de wijk in De Grolsch Veste hielden zij een eindpresentatie over zichzelf. Ze hadden al enkele weken aan deze presentatie gewerkt én nu was het dan eindelijk zover. Heel spannend!

Voor de groep vertelden de deelnemers, aan de hand van een zelfgemaakt powerpointpresentatie,over de persoonlijke ontwikkeling die zij vanaf februari tot nu bij Scoren met gezondheid hebben doorgemaakt.

‘Ik vond het zoooo spannend, maar ik heb deze presentatie toch gedaan’, zei één van de deelnemers. ‘Ik ben zo trots op mijzelf’. ‘Ik wist niet dat ik voor zo’n grote groep kon spreken’, zei ze.

‘Natuurlijk vond ik het vele sporten tijdens Scoren met gezondheid erg mooi, maar ik heb ook veel over mijzelf geleerd’. ‘Ik zie de toekomst weer positief tegemoet’. 'Ik zou heel graag weer in de zorg aan het werk willen’. ‘Daar kom ik ook vandaan en het gaat me zeker weer lukken’. ‘Morgen heb ik een sollicitatietraining die ik ga volgen en daarna ga ik met behulp van het uitzendbureau Djopzz een leuke baan zoeken’.

De ochtend was zeer succesvol. In aanwezigheid van verwijzers van de gemeente Enschede, van hulpverleningsverleningsinstanties, van het Loket leren en Werken, maar ook ouders, hebben de deelnemers zichzelf op een positieve, toekomstgerichte manier gepresenteerd.

Wat is Scoren met gezondheid voor jongeren: Dit traject is bedoeld voor volwassenen vanaf 18 jaar tot ca. 32 jaar. Het traject is 17 weken 3 dagdelen per week. Naast het sporten wordt er gewerkt aan thema’s rondom de visie positieve gezondheid.

Doelstellingen en activiteiten in dit traject zijn gericht op gezondheid en participatie om de kansen voor kwetsbare groepen te vergroten. Na de zomervakantie starten we een nieuwe groep in Enschede. Aanmelden via jvanhaagen@rocvantwente.nl of mterelst@rocvantwente.nl

 

 

 

Wat is FC Twente, scoren in de wijk

‘Noaberschap’ betekent 'omzien naar elkaar'. In Twente zijn we allemaal buren en helpen we elkaar. ‘Noaberschap’ is niet voor niets een van de drie kernwaarden van FC Twente. De club vindt het belangrijk om haar verbin...

Lees meer