PROEFOCHTENDEN: KOM IN BEWEGING

30 december 2021
Lekker bewegen, nieuwe informatie en volop nieuwe contacten. De groep vrouwen die meedeed aan Scoren met gezondheid is enthousiast over deze combinatie. De deelnemers die vorige week hun traject afrondden, laten het daar niet bij: ze willen samen blijven bewegen. Er zijn plannen voor (vrijwilligers)werk gemaakt en enkele dames hebben zich aangemeld voor activiteiten bij M-Pact en Power. Een andere dame gaat in januari starten met praktijkgerichte taallessen richting Dienstverlening en zorg bij ROC van Twente omdat ze graag een opleiding in de zorg wil volgen, maar daarvoor moet eerst haar Nederlands op niveau zijn.

“Dat is een heel mooi resultaat”, volgens Irma Seppenwoolde en Jorieke Bodde, beiden docent bij  ROC van Twente en begeleiders van deze groep. “We hadden het traject graag feestelijk afgesloten deze week, maar door de nieuwe maatregelen, moeten we dat helaas overslaan”. De resultaten waren overigens zo goed dat er in februari 2022 meteen een nieuwe groep wordt gestart en wel in de wijken Oost, Noord en Zuid.

Tijd voor zichzelf
Deze groep werd door corona uitgesteld tot september 2021, maar toen gingen de dames er ook echt voor. Ze kwamen trouw elke week en hielden contact door samen te bewegen. Voor de deelnemers is het één ochtend in de week waarop ze tijd voor zichzelf hebben en aan hun toekomst kunnen werken. Naast verantwoorde beweging, kreeg de groep ook informatie over voeding en lekker in je vel zitten. Alles om te ontdekken of bijvoorbeeld vrijwilligerswerk iets voor ze is. Ook is er gesproken over opleidingen en cursussen die ze kunnen volgen, maar vooral hoe ze dit dan kunnen aanpakken.

Gemotiveerd in beweging
“Scoren met gezondheid brengt mensen niet alleen letterlijk in beweging, maar ze raken ook gemotiveerd om nieuwe stappen in het leven te maken. Daar doen we het voor!” zeggen Irma Seppenwoolde en Caroline van der Zanden, werkzoekendebegeleider van gemeente Enschede. Caroline is vanuit de gemeente betrokken bij het traject.

Ook meedoen?

Wie ook wil bewegen, nieuwe contacten wil opdoen en zich wil oriënteren op nieuwe mogelijkheden in het leven, kan meedoen aan een proefochtend op:

  • maandag 31 januari 2022 om 9.00 uur
    bij Korfbalvereniging DOS-WK, Geessinkweg 140 in Enschede
  • dinsdag 1 februari 2022 om 9.00 uur
    bij Korfbalvereniging Rigtersbleek, G.J. van Heekstraat 35 in Enschede.
  • woensdag 2 februari 2022 om 9.00 uur
    bij Partou kinderdagverblijf (naast voetbalvereniging De Tubanters), Olympialaan 22 in Enschede.

De groepen starten één week later op dezelfde dag, locatie en tijd. Deelname is gratis! Lijkt dit je leuk? Kom dan gerust naar de proefochtend. Aanmelden of meer weten via info@scorenmetgezondheid.nl 
 

Samenwerking met partners maakt traject succesvol
Scoren met gezondheid is een initiatief tussen gemeente Enschede, FC Twente, scoren in de wijk en ROC van Twente. FC Twente maakt dat de drempel laag is voor deelname. Er wordt nauw samengewerkt met diverse partijen in Enschede zoals het Huis voor Taal en Meedoen, M-Pact, Sportaal, Power activeringscentra, Alifa, sportverenigingen en andere instanties.

Wat is FC Twente, scoren in de wijk

‘Noaberschap’ betekent 'omzien naar elkaar'. In Twente zijn we allemaal buren en helpen we elkaar. ‘Noaberschap’ is niet voor niets een van de drie kernwaarden van FC Twente. De club vindt het belangrijk om haar verbin...

Lees meer