Scoren met gezondheid 3 Smovey coaches rijker

3 juli 2018

Op 30 juni hebben Laura Höfte, Ellen Bulthuis en Jantinette van Haagen succesvol de coachopleiding tot Smovey afgerond.

Het gebruik van Smovey's met 4 stalen ballen in een ring kun je inzetten bij het (sportief) wandelen, fitness, dans, bewegen op de stoel, massage en nog veel meer. Je kunt het gebruiken bij activiteiten met een hoge intensiteit, maar ook op een lage intensiteit. Voor alle doelgroepen geschikt. De 3 nieuwe coaches kunnen niet wachten om het bij groepen Scoren met gezondheid in te gaan zetten.

Door de stalen ballen ontstaan trillingen, maar wat doet dat nou eigenlijk voor het lichaam?
Het positieve effect van de vibraties wordt veroorzaakt door resonantie.

Omdat ons lichaam voor een groot gedeelte uit vocht en zachte weefsels is opgebouwd, worden de smoveyVIBRATIES door het hele lichaam verspreid. Vergelijkbaar met een steen die in het water wordt gegooid waarbij de kringen zich steeds verder uitbreiden. Dit wordt nog versterkt door de (acupunctuur)drukpunten in de hand die via energiebanen met alle organen en zenuwen van het lichaam verbonden zijn.

Alle cellen, van de spieren, bindweefsel tot alle inwendige organen, ervaren de trillingen en reageren daarop door samen te trekken en energie af te geven. Door het hele lichaam heen hebben cellen van nature al een verschillende trillingsfrequentie. Deze trilling wordt door de smoveyVIBRATIE extra gestimuleerd, wat een verkwikkende en versterkende werking heeft wanneer je aan het sporten bent, zwakke spieren of spierpijn hebt.

Tegelijkertijd worden ook de hersenen en het zenuwstelsel door de trilling geactiveerd.

Dit kan een gevoel van ontspanning geven en op de langere termijn de werking van het zenuwstelsel ondersteunen. Dit is ook de ervaring van mensen met neurologische aandoeningen zoals Parkinson, MS en neurologische gevolgen van diabetes.

Massage met trillingen

Wanneer iemand niet zelf actief kan bewegen door een blessure of andere reden, dan kan een eenvoudige massage met de smovey ook al verlichting en activatie bieden. Door met de smoveys op de pijnlijke plek of daar vlak bij te masseren kan de trilling ook daar zijn werk doen.

Bij het gebruik van de ringen voor een massage onder de oksels wordt door de trilling het lymfesysteem geactiveerd waardoor afvalstoffen beter verwijderd kunnen worden en het immuunsysteem versterk kan worden.

Wat is FC Twente, scoren in de wijk

‘Noaberschap’ betekent 'omzien naar elkaar'. In Twente zijn we allemaal buren en helpen we elkaar. ‘Noaberschap’ is niet voor niets een van de drie kernwaarden van FC Twente. De club vindt het belangrijk om haar verbin...

Lees meer