Stagiair Scoren met gezondheid Kirsten de Zeeuw naar Etiopië

18 april 2018

De stage bij Scoren met gezondheid zit er voor Kirsten op.

Volgende week vertrekt ze namelijk, met mede student Sophie, naar Ethiopië. De ROC studenten gaan in het kader van hun studie Sport en Bewegen 10 weken lang naar het Afrikaanse land om daar sportles te geven aan volwassenen met een beperking.

In oktober vertrok het tweetal al eerder naar Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië. Toen verbleven zij er 'slechts' 2 weken, om alvast ietwat ervaring op te doen

SPAT

De studenten van het ROC van Twente gaan in Ethiopië helpen bij de sportlessen van Sport and Physical Activity Trainers (SPAT). Dit zijn trainers met een lichamelijke beperking uit Ethiopië die lesgeven aan kinderen met een handicap. De studenten willen geld ophalen voor de SPAT zodat zij sport- en beweegactiviteiten kunnen blijven geven. The Ethiopia Xperience wordt al enkele jaren door een studentenorganisatie van het ROC van Twente georganiseerd.

Succes

Sophie Oude Rengerink (links) en Kirsten de Zeeuw © Facebook Ethiopië X-perience

Kirsten kijkt erg uit om terug te gaan naar Ethiopië. "De mensen en cultuur daar hebben ons de vorige keer zó enthousiast gemaakt. Daarnaast zagen wij dat het idee achter de 'SPAT-trainers' echt werkt. Nu willen wij nog meer voor die mensen betekenen." 

Ze is niet bang voor het avontuur. "Je komt in een totaal andere cultuur terecht met verschillende mensen. Het maakt je erg zelfstandig, maar dat vinden we niet zo erg."

Volgen

Meer informatie over het project valt te vinden op respo.org/rocvantwente. Daarnaast post het tweetal updates over hun avontuur op deze Facebookpagina.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Wat is FC Twente, scoren in de wijk

‘Noaberschap’ betekent 'omzien naar elkaar'. In Twente zijn we allemaal buren en helpen we elkaar. ‘Noaberschap’ is niet voor niets een van de drie kernwaarden van FC Twente. De club vindt het belangrijk om haar verbin...

Lees meer